CUD sklep - akcesoria kuchenne i łazienkowe
Koszyk
Koszyk: 0 szt. Suma: 0,00 zł
Kategorie
Koszyk
... jest pusty
Logowanie
Darmowa wysyłka
Zamówienia na kwotę powyżej 500,00 zł i maksymalnej wadze paczki nie przekraczającej 10 kg
Producenci
Informacje
Kontakt
Tel
608 491 877
Tel
608 491 877
Godziny działania sklepu
sklep internetowy 24/7 kontakt telefoniczny 10-18 pon-pt
Kto jest online
Obecnie w sklepie jest

 online.
Informacje o produkcie
Bunmei Nóż Deba 19,5cm
Cena produktu: 475,00 zł
Zamawiana ilość:  
Bunmei Nóż Deba 19,5cm
Dostępność Dostępny
Stan magazynowy 10
Opis
Linki
Recenzje

Bunmei Nóż Deba 19,5cm

Bunmei Nóż Deba 19,5 cm, szlif jednostronny

Deba to tradycyjny nóż w stylu japońskim, który służy głównie do patroszenia i filetowania ryb. Jego gruba, ciężka klinga z łatwością przecina ości i twardą skórę. Wielu japońskich kucharzy używa także Deby do sprawiania drobiu, ale tym nożem nie należy rąbać grubych kości, ponieważ można w ten sposób zniszczyć delikatne ostrze. Najlepiej przycisnąć grzbiet palcem i wykonać proste cięcie w kierunku do siebie. 

Ostrze – Wysokowęglowa stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa (szlif jednostronny)
Twardość ostrza – 56-57 HRC
Długość całkowita – 35,5 cm
Długość ostrza – 19,5 cm
Szerokość ostrza – 5,7 cm
Grubość klingi – 4,7 mm
Waga – ok. 317 g
Rękojeść – Drewno magnoliowe

Bunmei Gincho to tradycyjne japońskie noże kuchenne, wytwarzane przez firmę Yoshikin, znanego na całym świecie producenta noży marki GLOBAL. Przeznaczone są dla profesjonalistów, którzy potrzebują w pracy specjalistycznych i niezawodnych narzędzi. Noże Bunmei wyposażono w rękojeści z drewna magnoliowego, które nie ślizgają się w dłoni. Klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu, dzięki czemu noże zachowują ostrość przez długi czas. Tradycyjny kształt rękojeści gwarantuje komfortowy chwyt, a szlif jednostronny nie ma sobie równych w pracy z surowymi rybami i mięsem.

W świecie japońskich noży liczy się przede wszystkim ostrość. Nasza oferta obejmuje wiele produktów, a proces produkcyjny opiera się na wykorzystywaniu zarówno właściwości samych materiałów, jak i nowoczesnych technologii. Wszystkie noże Tojiro powstają z zamiłowania do kulinarnych tradycji Japonii, gdzie nadrzędnym celem jest szlachetne piękno potrawy. Nie inaczej jest w przypadku noży Tojiro-Pro, w których zastosowano takie elementy japońskich mieczy jak “Shinogi”, aby przywołać tradycyjny kształt japońskich noży kuchennych.

Od początku działalności przyświeca nam jeden cel: ostrość, która jest warunkiem funkcjonalności noża. Można śmiało powiedzieć, że stopień ostrości noża wpływa na rezultat gotowania, ponieważ w japońskiej sztuce kulinarnej dużą rolę odgrywa estetyka krawędzi tnącej oraz szlif i połysk klingi. Odwołujemy się do technik tradycyjnych, lecz wynaleźliśmy także własną metodę zapobiegania odwęglaniu stali, DP, która wiąże się z badaniem właściwości materiału. Wprowadzamy innowacje technologiczne i łączymy je z doświadczeniami poprzednich pokoleń, aby dostarczać szeroką gamę produktów klientom z całego świata, wśród których są zarówno profesjonalni szefowie kuchni, jak i użytkownicy domowi. Pracując nad rozwojem najlepszych jakościowo narzędzi tnących, pragniemy wspierać kulturę kulinarną nie tylko w Japonii, lecz także we wszystkich zakątkach globu.

Noże i akcesoria japońskich firm GLOBAL, Kyocera, Tojro, Zen i innych, to pełna linia kilkudziesięciu noży, zestawów i akcesoriów bardzo przydatnych i potrzebnych w każdej, profesjonalnej czy domowej kuchni. Wyjątkowa jakość stali, dokładność i staranne wykonanie, niezawodność oraz łatwość utrzymania czystości, decydują o tym, że każdy może sobie, z różnych serii produktów tych firm, wybrać jeden lub kilka akcesoriów i być pewnym, że wybór jest trafny. Wyroby tych firm cechuje najwyższa, światowa jakość i różnią się jedynie przeznaczeniem do różnych prac w kuchni.

Ze względu na sporą wartość akcesoriów i noży japońskich, wysyłam je wyłącznie kurierem. Przesyłka kosztuje 17zł lub za pobraniem 22zł.

Noże oraz wszystkie inne akcesoria wyprodukowane w Japonii wysyłam niezwłocznie ( max. 48 h ), po otrzymaniu wpłaty lub dyspozycji Kupującego o wysyłce za pobraniem.

 Nikt jeszcze nie napisał recenzji o tym produkcie.
Napisz recenzję
Poprzednia strona Produkt 4 z 6
w kategorii Bunmei
Następna strona
Pozostałe produkty z kategorii Bunmei
 
Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 21cm
Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 21cm 365,00 zł
Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 21cm Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 21 cm, szlif jednostronny Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku ... 
 
Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 27cm
Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 27cm 425,00 zł
Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 27cm Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 27cm, szlif jednostronny Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku ... 
 
Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 30cm Leworęczny
Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 30cm Leworęczny 599,00 zł
Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 30cm Leworęczny Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 30 cm, leworęczny, szlif jednostronny Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. ... 
 
Bunmei Nóż Tako Sashimi 21cm 1803210
Bunmei Nóż Tako Sashimi 21cm 1803210 334,00 zł
Bunmei Nóż Tako Sashimi 21cm 1803210   Bunmei Nóż Tako Sashimi 21 cm, szlif jednostronny Nóż Takohiki, czyli Tako, to zakończony kwadratowym czubkiem nóż do sashimi, który pochodzi ze wschodniego regionu Japonii (Kanto). ... 
 
Bunmei Nóż Oroshi 24cm
Bunmei Nóż Oroshi 24cm 515,00 zł
Bunmei Nóż Oroshi 24cm Bunmei Nóż Oroshi 24 cm, szlif jednostronny Nóż Oroshi, znany też pod nazwą Mioroshi Deba, służy głównie do filetowania i oprawiania średnich oraz dużych ryb. Ponieważ posiada dłuższe i węższe ostrze ... 
18 kwiecień 2024
3145125 wywołań od 03 lipiec 2010
EiM Multimedia © Profesjonalne sklepy internetowe