CUD sklep - akcesoria kuchenne i łazienkowe
Koszyk
Koszyk: 0 szt. Suma: 0,00 zł
Kategorie
Koszyk
... jest pusty
Logowanie
Darmowa wysyłka
Zamówienia na kwotę powyżej 500,00 zł i maksymalnej wadze paczki nie przekraczającej 10 kg
Producenci
Informacje
Kontakt
Tel
608 491 877
Tel
608 491 877
Godziny działania sklepu
sklep internetowy 24/7 kontakt telefoniczny 10-18 pon-pt
Kto jest online
Obecnie w sklepie jest
 1 Gość
 online.
Informacje o produkcie
Kyocera - BK Ceramiczny Nóż Kieszonkowy Carbon 5cm PK-050BK
Cena katalogowa: 529,00 zł
Cena produktu: 370,30 zł
Oszczędzasz: 158,70 zł
Zamawiana ilość:  
Kyocera - BK Ceramiczny Nóż Kieszonkowy Carbon 5cm PK-050BK
Producent KYOCERA
Dostępność Dostępny
Stan magazynowy 3
Opis
Linki
Recenzje
Kyocera - BK Ceramiczny Nóż Kieszonkowy Carbon 5cm PK-050BK

Nóż ceramiczny Składany, długość ostrza 5cm. Idealny do prac w biurze, do obierania w kuchni, czy też do zbierania i obierania grzybów.

BK Nóż Kieszonkowy Carbon  5cm

Składane ostrze wykonano ze szlachetnej ceramiki obojętnej chemicznie, która nie wchodzi w reakcje z sokami, nie rdzewieje oraz nie wymaga ostrzenia przez wiele lat.

Rękojeść wykonano ze stali nierdzewnej udekorowanej ergonomiczną wstawką karbonową.

Długość ostrza - 50mm

Całość zapakowano w eleganckie sztywne pudełko.

Ostrze – Wysokiej klasy, szlachetna ceramika twardością zbliżona do diamentu, wytwarzana na bazie węglika cyrkonu (ZrC)

Dzięki ceramicznemu ostrzu wszystkie produkty, zwłaszcza warzywa i owoce, pozostają pełne witamin i oryginalnego smaku nawet po kontakcie z nożem. Jak wiadomo, sałatę się rwie, ponieważ po kontakcie z metalem ciemnieje, ogórki obiera się z odpowiedniej strony, aby nie miały goryczki itd. Nożem ceramicznym można kroić sałatę, obierać i kroić ogórki (z każdej strony) oraz inne warzywa i owoce bez obaw o ich smak i wartości odżywcze.

 

Firma KYOCERA

Kyocera Corporation jako jedna z pierwszych firm wprowadziła na rynek noże ceramiczne i należy do największych producentów tego typu narzędzi na świecie. Legendarna japońska korporacja od 1984 roku opracowuje własne zaawansowane materiały ceramiczne, wytwarzane na bazie dwutlenku cyrkonu (ZrO2) oraz węglika cyrkonu (ZrC) o wysokim stopniu gęstości i czystości. 

W rezultacie narzędzia ceramiczne Kyocery są odporne na zużycie, nie korodują i nie zużywają się pod wpływem działania kwasów czy zasad, a ich wyjątkowo gładka powierzchnia nie magazynuje zarazków, tłuszczy ani soli. Noże ceramiczne są obojętne chemicznie i nie wydzielają jonów metali, więc nie zmieniają smaku ani koloru produktów – krojone nimi warzywa czy owoce nie brązowieją i nie grozi im metaliczny posmak. Ultralekkie ceramiczne klingi zachowują niewiarygodną ostrość o wiele dłużej niż ich metalowe odpowiedniki i nigdy nie rdzewieją.

Ponieważ szlachetna ceramika Kyocery jest niezwykle twarda (ustępuje pod względem twardości jedynie diamentowi), wykonane z niej noże są nieprzeciętnie wytrzymałe i cieszą się znakomitą opinią jako zdrowa alternatywa dla tradycyjnych stalowych narzędzi.
To są olbrzymie zalety noży ceramicznych, ale nie należy zapominać, że to jest ceramika, i podobnie jak ceramicznego kubka, ceramicznej popielniczki czy talerza, czy nawet cegły nie należy upuszczać na  twardą podłogę, bo pęknie. Nie należy też używać tych noży jako śrubokręta.

W świecie japońskich noży liczy się przede wszystkim ostrość. Nasza oferta obejmuje wiele produktów, a proces produkcyjny opiera się na wykorzystywaniu zarówno właściwości samych materiałów, jak i nowoczesnych technologii. Wszystkie noże Tojiro powstają z zamiłowania do kulinarnych tradycji Japonii, gdzie nadrzędnym celem jest szlachetne piękno potrawy. Nie inaczej jest w przypadku noży Tojiro-Pro, w których zastosowano takie elementy japońskich mieczy jak “Shinogi”, aby przywołać tradycyjny kształt japońskich noży kuchennych.

Od początku działalności przyświeca nam jeden cel: ostrość, która jest warunkiem funkcjonalności noża. Można śmiało powiedzieć, że stopień ostrości noża wpływa na rezultat gotowania, ponieważ w japońskiej sztuce kulinarnej dużą rolę odgrywa estetyka krawędzi tnącej oraz szlif i połysk klingi. Odwołujemy się do technik tradycyjnych, lecz wynaleźliśmy także własną metodę zapobiegania odwęglaniu stali, DP, która wiąże się z badaniem właściwości materiału. Wprowadzamy innowacje technologiczne i łączymy je z doświadczeniami poprzednich pokoleń, aby dostarczać szeroką gamę produktów klientom z całego świata, wśród których są zarówno profesjonalni szefowie kuchni, jak i użytkownicy domowi. Pracując nad rozwojem najlepszych jakościowo narzędzi tnących, pragniemy wspierać kulturę kulinarną nie tylko w Japonii, lecz także we wszystkich zakątkach globu.

Noże i akcesoria japońskich firm KYOCERA, GLOBAL, Tojro, Zen i innych, to pełna linia kilkudziesięciu noży, zestawów i akcesoriów bardzo przydatnych i potrzebnych w każdej, profesjonalnej czy domowej kuchni. Wyjątkowa jakość stali, dokładność i staranne wykonanie, niezawodność oraz łatwość utrzymania czystości, decydują o tym, że każdy może sobie, z różnych serii produktów tych firm, wybrać jeden lub kilka akcesoriów i być pewnym, że wybór jest trafny. Wyroby tych firm cechuje najwyższa, światowa jakość i różnią się jedynie przeznaczeniem do różnych prac w kuchni.

Ze względu na sporą wartość akcesoriów i noży japońskich, wysyłam je wyłącznie kurierem. Przesyłka kosztuje 17zł lub za pobraniem 22zł, niezależnie od liczby akcesoriów i wagi przesyłki.

Noże oraz wszystkie inne akcesoria wyprodukowane w Japonii wysyłam niezwłocznie ( max. 48 h ), po otrzymaniu wpłaty lub dyspozycji Kupującego o wysyłce za pobraniem.
 Nikt jeszcze nie napisał recenzji o tym produkcie.
Napisz recenzję
Poprzednia strona Produkt 6 z 6
w kategorii Kyocera - FK Black
Następna strona
29 marzec 2024
3142060 wywołań od 03 lipiec 2010
EiM Multimedia © Profesjonalne sklepy internetowe