CUD sklep - akcesoria kuchenne i łazienkowe
Koszyk
Koszyk: 0 szt. Suma: 0,00 zł
Kategorie
Producenci
Informacje
Kontakt
Tel
22 619 71 01
Tel
608 49 18 77
Godziny działania sklepu
sklep internetowy 24/7 kontakt telefoniczny 10-18 pon-pt
Polub Nas !

 [czytaj więcej]
Kto jest online
Obecnie w sklepie jest

 online.
Informacje o produkcie
Satake Yoshimitsu Nóż Santoku 17 cm
Cena produktu: 169,00 zł
Zamawiana ilość:  
Satake Yoshimitsu Nóż Santoku 17 cm
Stan magazynowy 10
Opis
Linki
Recenzje

Satake Yoshimitsu Nóż Santoku 17 cm

Nóż Santoku z serii Satake Yoshimitsu, stal wysokowęglowa SK-5, długość ostrza 17 cm

Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

Ostrze – Stal wysokowęglowa SK-5
Twardość ostrza – 62 HRC
Rękojeść – Uchwyt z drewna naturalnego zakończony pierścieniem z tworzywa

Noże Satake Yoshimitsu stanowią idealną propozycję dla miłośników tradycyjnych narzędzi z kraju wschodzącego słońca. Klingi wykonane są z bardzo mocnej i twardej stali wysokowęglowej SK-5, która przez długi czas zachowuje fenomenalną ostrość. Drewniane rękojeści w kształcie ośmiokąta wzmocniono pierścieniem z tworzywa. Ze względu na swoje wyjątkowe właściwości noże ze stali węglowej są niezwykle cenione przez japońskich mistrzów kuchni, mimo że wymagają troskliwszej opieki.

W świecie japońskich noży liczy się przede wszystkim ostrość. Nasza oferta obejmuje wiele produktów, a proces produkcyjny opiera się na wykorzystywaniu zarówno właściwości samych materiałów, jak i nowoczesnych technologii. Wszystkie noże Tojiro powstają z zamiłowania do kulinarnych tradycji Japonii, gdzie nadrzędnym celem jest szlachetne piękno potrawy. Nie inaczej jest w przypadku noży Tojiro-Pro, w których zastosowano takie elementy japońskich mieczy jak “Shinogi”, aby przywołać tradycyjny kształt japońskich noży kuchennych.

Od początku działalności przyświeca nam jeden cel: ostrość, która jest warunkiem funkcjonalności noża. Można śmiało powiedzieć, że stopień ostrości noża wpływa na rezultat gotowania, ponieważ w japońskiej sztuce kulinarnej dużą rolę odgrywa estetyka krawędzi tnącej oraz szlif i połysk klingi. Odwołujemy się do technik tradycyjnych, lecz wynaleźliśmy także własną metodę zapobiegania odwęglaniu stali, DP, która wiąże się z badaniem właściwości materiału. Wprowadzamy innowacje technologiczne i łączymy je z doświadczeniami poprzednich pokoleń, aby dostarczać szeroką gamę produktów klientom z całego świata, wśród których są zarówno profesjonalni szefowie kuchni, jak i użytkownicy domowi. Pracując nad rozwojem najlepszych jakościowo narzędzi tnących, pragniemy wspierać kulturę kulinarną nie tylko w Japonii, lecz także we wszystkich zakątkach globu.

Noże i akcesoria japońskich firm GLOBAL, Kyocera, Tojro, Zen i innych, to pełna linia kilkudziesięciu noży, zestawów i akcesoriów bardzo przydatnych i potrzebnych w każdej, profesjonalnej czy domowej kuchni. Wyjątkowa jakość stali, dokładność i staranne wykonanie, niezawodność oraz łatwość utrzymania czystości, decydują o tym, że każdy może sobie, z różnych serii produktów tych firm, wybrać jeden lub kilka akcesoriów i być pewnym, że wybór jest trafny. Wyroby tych firm cechuje najwyższa, światowa jakość i różnią się jedynie przeznaczeniem do różnych prac w kuchni.

Ze względu na sporą wartość akcesoriów i noży japońskich, wysyłam je wyłącznie kurierem. Przesyłka kosztuje 17zł lub za pobraniem 22zł.

Noże oraz wszystkie inne akcesoria wyprodukowane w Japonii wysyłam niezwłocznie ( max. 48 h ), po otrzymaniu wpłaty lub dyspozycji Kupującego o wysyłce za pobraniem.

 
 Nikt jeszcze nie napisał recenzji o tym produkcie.
Napisz recenzję
Poprzednia strona Produkt 3 z 6
w kategorii Satake - Yoshimitsu
Następna strona
Pozostałe produkty z kategorii Satake - Yoshimitsu
 
Satake Yoshimitsu Nóż Santoku 15 cm
Satake Yoshimitsu Nóż Santoku 15 cm 169,00 zł
Satake Yoshimitsu Nóż Santoku 15 cm Nóż Santoku z serii Satake Yoshimitsu, stal wysokowęglowa SK-5, długość ostrza 15 cm Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ... 
 
Satake Yoshimitsu Nóż Deba 15,5 cm
Satake Yoshimitsu Nóż Deba 15,5 cm 199,00 zł
Satake Yoshimitsu Nóż Deba 15,5 cm Nóż Deba z serii Satake Yoshimitsu, stal wysokowęglowa SK-5, długość ostrza 15,5 cm Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w ... 
 
Satake Yoshimitsu Yanagi Sashimi 21cm
Satake Yoshimitsu Yanagi Sashimi 21cm 199,00 zł
Satake Yoshimitsu Yanagi Sashimi 21cm Nóż Yanagi-Sashimi z serii Satake Yoshimitsu, stal wysokowęglowa SK-5, długość ostrza 21 cm Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów ... 
 
Satake Yoshimitsu Nóż Nakiri 16 cm
Satake Yoshimitsu Nóż Nakiri 16 cm 169,00 zł
Satake Yoshimitsu Nóż Nakiri 16 cm Nóż Nakiri z serii Satake Yoshimitsu, stal wysokowęglowa SK-5, długość ostrza 16 cm Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można ... 
 
Satake Yoshimitsu Nóż Deba 12 cm
Satake Yoshimitsu Nóż Deba 12 cm 149,00 zł
Satake Yoshimitsu Nóż Deba 12 cm Nóż Deba z serii Satake Yoshimitsu, stal wysokowęglowa SK-5, długość ostrza 12 cm Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w ... 
Koszyk
... jest pusty
Logowanie
Promocje

Zobacz wszystkie
Darmowa wysyłka
Zamówienia na kwotę powyżej 500,00 zł i maksymalnej wadze paczki nie przekraczającej 10 kg
Powiadomienia
Ostatnio oglądane
Recenzje
Powiadom znajomego
Powiedz o tym produkcie swoim znajomym
Nowości
18 czerwiec 2018
1895300 wywołań od 03 lipiec 2010
EiM Multimedia © Profesjonalne sklepy internetowe