CUD sklep - akcesoria kuchenne i łazienkowe
Koszyk
Koszyk: 0 szt. Suma: 0,00 zł
Kategorie
Koszyk
... jest pusty
Logowanie
Darmowa wysyłka
Zamówienia na kwotę powyżej 500,00 zł i maksymalnej wadze paczki nie przekraczającej 10 kg
Producenci
Informacje
Kontakt
Tel
608 491 877
Tel
608 491 877
Godziny działania sklepu
sklep internetowy 24/7 kontakt telefoniczny 10-18 pon-pt
Kto jest online
Obecnie w sklepie jest

 online.
Informacje o produkcie
Tojiro Aogami Yanagi-Sashimi 30cm F-962
Cena produktu: 1.599,00 zł
Zamawiana ilość:  
Tojiro Aogami Yanagi-Sashimi 30cm F-962
Producent Kute ręcznie japońskie noże
Dostępność Dostępny
Stan magazynowy 3
Opis
Linki
Recenzje

Tojiro Aogami Yanagi-Sashimi 30cm F-962


Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.


Profesjonalny japoński nóż Tojiro Aogami, Yanagi-Sashimi 30 cm.

Ostrze: stal Aogami
Twardość: +/- 63 HRC
Długość całkowita: 44,8 cm
Długość ostrza: 30 cm
Szerokość Klingi: 3,5 cm
Grubość klingi: ok.3,4 mm
Waga: ok. 160 g

Aogami #2 (YSS), tzw. Blue Steel, to wyśmienita stal wysokowęglowa o bardzo wysokiej czystości, produkowana przez firmę Hitachi Metals w oparciu o tradycyjną technologię oczyszczania żelaza zwaną Tatara. Ostrza wykonane z tego materiału są wyjątkowo twarde i zachowują ostrość przez długi czas, ponieważ dzięki dodatkowi chromu i wolframu są bardziej odporne na ścieranie i pękanie niż inne stale węglowe. Niezwykle mocne rdzenie okuto miękkim żelazem, więc noże z tej serii są łatwe w utrzymaniu i świetnie się sprawdzają na co dzień.

W świecie japońskich noży liczy się przede wszystkim ostrość. Nasza oferta obejmuje wiele produktów, a proces produkcyjny opiera się na wykorzystywaniu zarówno właściwości samych materiałów, jak i nowoczesnych technologii. Wszystkie noże Tojiro powstają z zamiłowania do kulinarnych tradycji Japonii, gdzie nadrzędnym celem jest szlachetne piękno potrawy. Nie inaczej jest w przypadku noży Tojiro-Pro, w których zastosowano takie elementy japońskich mieczy jak “Shinogi”, aby przywołać tradycyjny kształt japońskich noży kuchennych.

Od początku działalności przyświeca nam jeden cel: ostrość, która jest warunkiem funkcjonalności noża. Można śmiało powiedzieć, że stopień ostrości noża wpływa na rezultat gotowania, ponieważ w japońskiej sztuce kulinarnej dużą rolę odgrywa estetyka krawędzi tnącej oraz szlif i połysk klingi. Odwołujemy się do technik tradycyjnych, lecz wynaleźliśmy także własną metodę zapobiegania odwęglaniu stali, DP, która wiąże się z badaniem właściwości materiału. Wprowadzamy innowacje technologiczne i łączymy je z doświadczeniami poprzednich pokoleń, aby dostarczać szeroką gamę produktów klientom z całego świata, wśród których są zarówno profesjonalni szefowie kuchni, jak i użytkownicy domowi. Pracując nad rozwojem najlepszych jakościowo narzędzi tnących, pragniemy wspierać kulturę kulinarną nie tylko w Japonii, lecz także we wszystkich zakątkach globu.

Noże i akcesoria japońskich firm GLOBAL, Kyocera, Tojro, Zen i innych, to pełna linia kilkudziesięciu noży, zestawów i akcesoriów bardzo przydatnych i potrzebnych w każdej, profesjonalnej czy domowej kuchni. Wyjątkowa jakość stali, dokładność i staranne wykonanie, niezawodność oraz łatwość utrzymania czystości, decydują o tym, że każdy może sobie, z różnych serii produktów tych firm, wybrać jeden lub kilka akcesoriów i być pewnym, że wybór jest trafny. Wyroby tych firm cechuje najwyższa, światowa jakość i różnią się jedynie przeznaczeniem do różnych prac w kuchni.
Ze względu na sporą wartość akcesoriów i noży japońskich, wysyłam je wyłącznie kurierem. Przesyłka kosztuje 17zł lub, za pobraniem 22zł.

Noże oraz wszystkie inne akcesoria wyprodukowane w Japonii wysyłam niezwłocznie ( max. 48 h ), po otrzymaniu wpłaty lub dyspozycji Kupującego o wysyłce za pobraniem.

 Nikt jeszcze nie napisał recenzji o tym produkcie.
Napisz recenzję
Poprzednia strona Produkt 4 z 4
w kategorii Tojiro - Aogami
 
Pozostałe produkty z kategorii Tojiro - Aogami
 
Tojiro Aogami Yanagi-Sashimi 27cm F-961
Tojiro Aogami Yanagi-Sashimi 27cm F-961 1.169,00 zł
Tojiro Aogami Yanagi-Sashimi 27cm F-961 Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste ... 
 
Tojiro Aogami Nóż Deba 18cm F-977
Tojiro Aogami Nóż Deba 18cm F-977 1.299,00 zł
Tojiro Aogami Nóż Deba 18cm F-977 Stosunkowo ciężki, ostro zakończony nóż z grubą, zwężającą się klingą. Przeznaczony jest do filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. Mimo że Japończycy ... 
 
Tojiro Aogami Yanagi-Sashimi 24cm F-960
Tojiro Aogami Yanagi-Sashimi 24cm F-960 1.028,00 zł
Tojiro Aogami Yanagi-Sashimi 24cm F-960 Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste ... 
28 marzec 2024
3141836 wywołań od 03 lipiec 2010
EiM Multimedia © Profesjonalne sklepy internetowe