Tojiro DP3 Nóż Santoku 17cm F-503
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada szeroką klingę, na którą można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść do salaterki lub na patelnię. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Profesjonalny japoński nóż Tojiro DP3 Santoku 17cm.
Ostrze: stal 3 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/-1 60 HRC
Długość całkowita: 29,7 cm
Długość ostrza: 17 cm
Szerokość Klingi: 4,6 cm
Grubość klingi: ok. 1,9 mm
Waga: ok. 175 g
Rękojeść – Wzmocniony laminat typu Micarta ze sprasowanego papieru impregnowanego żywicą. Materiał wykazuje wysoką odporność na ścieranie i nie kurczy się pod wpływem wilgoci.
Tojiro DP 3 to profesjonalna linia noży w stylu zachodnim, które długo zachowują ostrość i są łatwe w konserwacji, a dzięki pełnemu trzpieniowi charakteryzują się optymalnym wyważeniem. Produkowana zgodnie z najwyższymi standardami kontroli jakości trzywarstwowa stal (rdzeń utwardzony domieszką kobaltu, okuty obustronnie stalą zawierającą 13% chromu) nadaje ostrzom niezwykłą wytrzymałość i odporność na rdzewienie. Nitowana rękojeść z laminatu typu Micarta jest nie tylko przyjazna dla środowiska naturalnego, lecz także mniej podatna na kurczenie się lub pękanie pod wpływem wilgoci.
W świecie japońskich noży liczy się przede wszystkim ostrość. Nasza oferta obejmuje wiele produktów, a proces produkcyjny opiera się na wykorzystywaniu zarówno właściwości samych materiałów, jak i nowoczesnych technologii. Wszystkie noże Tojiro powstają z zamiłowania do kulinarnych tradycji Japonii, gdzie nadrzędnym celem jest szlachetne piękno potrawy. Nie inaczej jest w przypadku noży Tojiro-Pro, w których zastosowano takie elementy japońskich mieczy jak “Shinogi”, aby przywołać tradycyjny kształt japońskich noży kuchennych.
Od początku działalności przyświeca nam jeden cel: ostrość, która jest warunkiem funkcjonalności noża. Można śmiało powiedzieć, że stopień ostrości noża wpływa na rezultat gotowania, ponieważ w japońskiej sztuce kulinarnej dużą rolę odgrywa estetyka krawędzi tnącej oraz szlif i połysk klingi. Odwołujemy się do technik tradycyjnych, lecz wynaleźliśmy także własną metodę zapobiegania odwęglaniu stali, DP, która wiąże się z badaniem właściwości materiału. Wprowadzamy innowacje technologiczne i łączymy je z doświadczeniami poprzednich pokoleń, aby dostarczać szeroką gamę produktów klientom z całego świata, wśród których są zarówno profesjonalni szefowie kuchni, jak i użytkownicy domowi. Pracując nad rozwojem najlepszych jakościowo narzędzi tnących, pragniemy wspierać kulturę kulinarną nie tylko w Japonii, lecz także we wszystkich zakątkach globu.
Noże i akcesoria japońskich firm GLOBAL, Kyocera, Tojro i innych, to pełna linia kilkudziesięciu noży, zestawów i akcesoriów bardzo przydatnych i potrzebnych w każdej, profesjonalnej czy domowej kuchni. Wyjątkowa jakość stali, dokładność i staranne wykonanie, niezawodność oraz łatwość utrzymania czystości, decydują o tym, że każdy może sobie, z różnych serii produktów tych firm, wybrać jeden lub kilka akcesoriów i być pewnym, że wybór jest trafny. Wyroby tych firm cechuje najwyższa, światowa jakość i różnią się jedynie przeznaczeniem do różnych prac w kuchni.
Ze względu na sporą wartość akcesoriów i noży japońskich, wysyłam je wyłącznie kurierem. Przesyłka kosztuje17 zł lub, za pobraniem 22 zł.
Noże oraz wszystkie inne akcesoria wyprodukowane w Japonii wysyłam niezwłocznie ( max. 48 h ), po otrzymaniu wpłaty lub dyspozycji Kupującego o wysyłce za pobraniem. |